McDonald’s pokračuje v otváraní nových reštaurácií Slovensko Správy by SITA - 22. mája 2020 Zdieľaj tento článok Facebook Twitter Whatsapp Skype Linkedin EmailFacebook Save22.5.2020 (Webnoviny.sk) – Súčasťou “najzelenšej” administratívnej budovy Slovenska v bratislavskom EINPARKU je reštaurácia McDonald’s. Spoločnosť McDonald’s Slovensko dnes oficiálne otvorila svoju 34. reštauráciu na trhu. Tá je v poradí šestnástou v hlavnom meste. Prevádzka sa nachádza v priestoroch nového administratívneho centra EINPARK Offices na Einsteinovej ulici v Petržalke. Ide tak zároveň v poradí o ôsmu reštauráciu s možnosťou doručenia jedla z McDonald’s v Bratislave. Táto prevádzka sa síce otvorila v rámci aktuálnych opatrení, jedlo z McDonald´s je však pre zákazníkov dostupné prostredníctvom McDrive, McWalk a McDelivery. “Tak ako sme avizovali minulý rok, pokračujeme aj tento rok v otváraní nových reštaurácií na Slovensku. Otvorenie tejto reštaurácie je o to významnejšie, že sa deje v neštandardných podmienkach, kedy všetky reštaurácie na Slovensku, nielen tie naše, boli nútené obmedziť svoje prevádzky,” hovorí Richard Boháč, Developer Manager pre McDonald’s Slovensko. EINPARK Offices je novou administratívnou budovou na petržalskej strane Bratislavy s prívlastkom najzelenšej kancelárskej budovy na Slovensku. “Výber a umiestnenie tejto reštaurácie sú jedinečné v tom, že sa nielenže sama nachádza v priestoroch tejto najzelenšej administratívnej budovy na Slovensku, ale tiež tu najnovšie sídli aj naša slovenská centrála. Aj týmto deklarujeme hodnoty, na ktorých si naša spoločnosť dlhodobo zakladá. Pokračujeme v našej ceste budovania nových reštaurácií, zlepšovania pracovného prostredia, inovácií, udržateľnosti v prospech zákazníkov, i životného prostredia,” dopĺňa R. Boháč. Nová reštaurácia McDonald’s v Einparku ponúka zákazníkom všetky výhody konceptu reštaurácie novej generácie, ktorý značka predstavila na Slovensku v apríli minulého roka. V interiéri sú umiestnené samoobslužné kiosky, k dispozícii bude pohodlná obsluha priamo k stolu, či asistencia Manažéra starostlivosti o hosťa, ktorého rola prinesie kvôli striktnejším hygienickým štandardom mnohé nové povinnosti. Samotná reštaurácia sa nachádza na prízemí budovy na ploche viac ako 460 štvorcových metrov s kapacitou 141 miest na sedenie. McDonald’s tu ponúkne prácu pre viac ako 70 zamestnancov. Zaujímavosťou je, že pôjde o úplne prvú reštauráciu na Slovensku, ktorej zázemie je od začiatku pripravené pre doručovaciu službu McDelivery. Nielen pre detských návštevníkov sa nachádza v interiéri digitálna hra “Magic Table” a celý interiér poteší zákazníkov svojim dizajnovým stvárnením v štýle dreva a kameňa, v ktorom nesmie chýbať ani McCafé. Zákazníci McDonald’s môžu využívať 45 minút parkovania zdarma vo vnútri bloku alebo v podzemnej garáži objektu. “Všetky naše reštaurácie McDonald’s sa stávajú reštauráciami novej generácie nielen kvôli zavádzaniu inovácií v prospech zákazníka, ale aj kvôli ekologickému aspektu. Týmto spôsobom nielen zlepšujeme zákaznícku skúsenosť, ale týmto prevádzkujeme reštaurácie šetrnejšie voči životnému prostrediu,” dopĺňa Lucia Poláčeková, PR Supervízor pre McDonald’s na Slovensku. Táto reštaurácia je v mnohých aspektoch ekologickejšia, a to nielen z dôvodu prevádzky umiestnenej v nízko-emisnej budove, ale tiež v rámci vlastnej kuchyne, kde sa využívajú iba fritézy typu LOV (low oil volume) s nižšou energetickou náročnosťou a s ušetrením až 40 % oleja. Fritézy sú tiež vybavené automatickou filtráciou, ktorá nielen šetrí suroviny, ale zabezpečuje aj lepšiu kvalitu jedla. Grily majú taktiež menšiu spotrebu energie, hoci sú 3-platňové. Na chladenie a mrazenie používa McDonald’s výhradne ekologické chladivá a osvetľovanie zabezpečujú LED technológie. Nie je novinkou, že v reštauráciách McDonald’s sa použitý olej z fritéz posiela na ďalšie spracovanie a energetické využitie. Spoločnosť je lídrom v reštauračnom segmente v rámci poctivého triedenia odpadu priamo v priestoroch reštaurácie za plnej prevádzky, čo majú na starosti zamestnanci za účelom maximálnej recyklácie. Triedenie a separáciu zabezpečuje spoločnosť McDonald’s na Slovensku už od roku 2003. Spoločnosť McDonald’s už od začiatku šírenia vírusu COVID-19 zaviedla vo svojich reštauráciách celý rad sprísnených hygienických opatrení, ktoré sú teraz vo všetkých reštauráciách McDonald’s normou pre prípravu jedál a jeho výdaj: Všetci zamestnanci nosia rúška. Pri práci v kuchyni používajú jednorazové rukavice. Zvýšená frekvencia pravidelného umývania a dezinfekcie rúk sú samozrejmosťou. Displeje, pokladne, či tlačidlá sa čistia a dezinfikujú pravidelne vo zvýšenej miere vrátane Všetkého, čoho sa dotýkajú. Kuriérom McDelivery sa odovzdáva jedlo bezkontaktne. Preferujú sa bezkontaktné platby. Pre zvýšenie osobnej ochrany môže pokladník v McDrive či McWalk preberať hotovosť v rukaviciach. Pri pokladniciach pribudli ochranné plexisklá. Informačný servis Viac k témam: McDonald´s, PRZdroj: Webnoviny.sk – McDonald’s pokračuje v otváraní nových reštaurácií © SITA Všetky práva vyhradené. Zdieľaj tento článok Facebook Twitter Whatsapp Skype Linkedin EmailFacebook Save